top of page
stressztelenül
wingwave

A wingwave stresszoldó módszerével már egy-két alkalom is alapvető változásokat hozhat

wingwave

Wingwawe Coaching – gyorssegély a léleknek

 

Rendkívül rövid idő alatt hatékony eredményhez segítő stresszoldás, amelyet több ezer coach használ világszerte. Magyarországon még kevesen ismerik.

A Wingwave Coaching az egyetlen védett, hivatalos DIN EN ISO 9001 minősítéssel rendelkező stresszoldó módszer Európában. A technikát Cora Besser Siegmund és Harry Siegmund pszichológusok (NLP coach-ok) dolgozták ki az 1990-es években. A módszer hatékonyságát a Hamburgi Egyetem, a Hannoveri Egészségügyi Főiskola és a kölni Sportfőiskola vizsgálatai is alátámasztották.

Hogyan segít a wingwave módszer?

 

Sokszor saját erőnkből is képesek vagyunk úrrá lenni a bennünket érő rossz élményeken, a bensőnket feszítő félelmen, idegességen. Vannak azonban olyan esetek, amikor ez nem sikerül, amikor az élmény, az általa okozott seb belénk ég, és újra meg újra megkeseríti életünket. Ilyenek például fóbiáink, visszatérő félelmeink, szorongásaink, amelyeknek nem is tudjuk a gyökerét.

 

A jelenben átélt stresszre és traumára adott válaszaink mindegyike valahol a múltban gyökerezik. Ahhoz, hogy a rossz, nekünk terhes reakciónkat meg tudjuk változtatni, először meg kell találnunk azt régi, negatív élményt, amely máig ható nyomot hagyott viselkedésünkön. Az átélt rossz élmények, események hatására ugyanis önmagunkat korlátozó gondolatsorokat építünk fel magunkban és viselkedést alakítunk ki– anélkül, hogy tudnánk, minek a hatására. Leggyakrabban védekezni szeretnénk valami ellen. Így alakul ki, hogy mitől félünk, mire nem vagyunk képesek, mitől esünk pánikba – akár anélkül, hogy ezeknek a hiedelmeknek valós alapjuk lenne.

 

Ez a stresszoldó módszer olyan összefüggéseket is képes a felszínre hozni, amelyeket tudatunkkal és a tudatunkból már nem tudunk előhívni.

Mit is csinálunk?

 

Először a wingwave speciális technikájával megkeressük az adott probléma, fóbia, lelki görcs eredetét, az úgynevezett stressz-imprintinget. Sok embernél ehhez kellemetlen testi érzetek is társulnak, hiszen az érzelmeknek konkrét hatásuk van a testre, például összeszűkül a gyomrunk vagy gombóc van a torkunkban. Ezek felismerése segíti a stressz oldását.

 

A stresszoldás módszerének kidolgozásához az agykutatás új eredményeit használták fel. A technikát EMDR néven ismerik az egész világon, pszichiáterek és pszichológusok is használják a poszttraumás stressz oldására. Cora Besser Siegmund és Harry Siegmund érdeme, hogy ezt a nagyon hatékony módszert a wingwave coachok számára is elérhetővé tették. Ez a módszer abban segít, hogy a bennünket negatívan befolyásoló élményeket fel tudjuk dolgozni.

 

Minden stresszoldás mentesíti az idegrendszert a túlzott feszültségtől és fokozza a kellemes közérzetet!

Mit jelent a fogalom?

 

A wing angolul szárny, a wave jelentése hullám. A kifejezés a pillangó szárnycsapására utal. Egy  mondás szerint ha egy pillangó megrebbenti a szárnyát, akár tornádót is előidézhet vagyis egy apró mozdulat vagy lépés óriási hatást indíthat el. A wingwave kifejezés  utal a brainwave kifejezésre is, ami kreatív, váratlan ötleteket jelent.

 

Összefoglalva: a wingwave coaching olyan lélekkönnyítő, stresszoldó módszer, amely váratlannak, meglepőnek tűnő felfedezésekkel képes rövid idő alatt komoly érzelmi változásokat előidézni.

bottom of page